Op deze pagina treft u een overzicht aan van lopende PHS-projecten op de reizigerscorridor Alkmaar - Amsterdam - Utrecht - Eindhoven. Per project kunt u hier actuele documenten downloaden.

Projecten

PHS Meteren - Boxtel

Het aantal reizigers én goederen over het spoor neemt toe. Om deze groeiende stroom mogelijk te maken, moeten er op drukke trajecten meer treinen kunnen rijden. Het landelijke Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) zorgt daarvoor. Dit programma bevat tal van maatregelen. Waaronder aanpassingen op en rond het spoor tussen Meteren en Boxtel. Zie ook www.prorail.nl/meteren-boxtel

In deze PHS-bibliotheek staan documenten over het project PHS Meteren-Boxtel.

Project details

PHS Geldermalsen - Project Spooromgeving Geldermalsen

Tussen Amsterdam en Eindhoven gaan steeds meer treinen rijden. Daarvoor is meer ruimte nodig op het spoor. In en om Geldermalsen passen we dan ook het spoor en het station aan. De Lingense Alliantie, een samenwerkingsverband tussen ProRail, Dura Vermeer en Mobilis, is gestart met de uitvoering van het project Spoor Omgeving Geldermalsen (SOG). Dit omvat onder meer de aanleg van een eigen, vrijliggend spoor voor de MerwedeLingelijn en uitbreiding van de perrons op station Geldermalsen., een samenwerkingsverband tussen ProRail, Dura Vermeer en Mobilis, is gestart met de uitvoering van het project Spoor Omgeving Geldermalsen (SOG). Dit omvat onder meer de aanleg van een eigen, vrijliggend spoor voor de MerwedeLingelijn, de aanleg van drie onderdoorgangen en uitbreiding van de perrons op station Geldermalsen. Ook leggen we een randweg aan; uitvoering daarvan geschiedt door ProRail.

Project details